עוד סופת חורף חלפה ועוד אזרחים נאלצים להתמודד עם נזקיה – נזקי רוח, גשם, ברד, הצפות וכיוצ”ב נזקי סערה וסופה. מי יעזור להם לממן את התיקון של הנזקים? למי הם יכולים לפנות?
יש ביטוח דירה, יש כתובת
נזקי סערה כלולים בכיסוי הבסיס של ביטוח דירה מבנה ו/או תכולה. כלומר, מי שביתו היה מבוטח יכול לתבוע את חברת הביטוח שלו ולקבל תוך זמן קצר יחסית את השיפוי עבור הוצאות התיקון והשיקום.
זה תפקידן של פוליסות ביטחי הדירה – לאפשר למבוטחים להחזיר את המצב לקדמותו ולחזור לשגרת חיים במהרה. ביטוח המבנה מכסה נזקים שנגרנו למבנה הנכס וביטוח תכולה מכסה נזקים שנגרמו לרכוש שבתוך הנכס, דירה או בית.
אין ביטוח. מה עושים?
למי שאינו מבוטח במסגרת ביטוח דירה יש מספר אפשרויות:
- לתבוע את הרשות המקומית
- לתבוע את רשות הניקוז
בתביעות מסוג זה יהיה על האזרח התובע להוכיח כי הרשות הנתבעת התרשלה בתפקידה, וכתוצאה מהתרשלות זו נגרמו הנזקים למבנה ולרכוש שבתוכו.
תביעות מסוג זה כרוכות לעתים בהוצאות לא מבוטלות לעורכי דין ועלולות להמשך זמן רב, אפילו שנים ארוכות. בינתיים שיקום הנזקים חל האזרח, ועליו לשלמם מכיסו.
איך זה עובד בביטוח עסק?
מה שנכון לביטוח דירה, נכון גם לביטוח עסק. מי שיש לו ביטוח עסק מבנה/תכולה פונה לחברת הביטוח בנושע לנזקי סערה, ומי שאין לו צריך להתמודד עם תביעות מסובכות בעצמו.
בעלי עסקים צריכים לזכור, כי ביטוח העסק אינו כולל כיסוי לנזקי סערה באופן אוטומטי, כמו בביטוח דירה, ויש להוסיף אותו גם לביטוח המבנה וגם לביטוח התכולה באופן מיוחד.
חשוב לדעת כי כיסוי בסיס בביטוח דירה, הכולל כאמור גם נזקי סערה, מתייחס לנזקי מים והצפה ממקור חיצוני בלבד. כלומר, הוא אינו תחליף לכיסוי נזקי צנרת. כך גם בביטוח עסק.
אל תחכו לחורף הבא. בדקו עכשיו את ביטוח הדירה שלכם ופנו אלינו לקבלת ייעוץ מקצועי ופתרונות ביטוח בהתאמה אישית ובמחיר הוגן.